fbpx

Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Βιολογικός Καθαρισμός

Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Ο βιολογικός καθαρισμός καναπέ-σαλονιού  ή βιοκαθαρισμός  όπως είναι το σωστό, είναι η διαδικασία κατά την οποία απορρυπαίνουμε  τον καναπέ –  σαλόνι σας.
Ως απορρύπανση ορίζεται η διαδικασία κατά την οποία απομακρύνουμε ρύπους ορατούς και μη, από όλες τις επιφάνειες.

Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την διαδικασία του “βιολογικού καθαρισμού” – βιοκαθαρισμού του καναπέ σας είτε είναι υφασμάτινος είτε δερμάτινος. Αυτό το οποίο διαφέρει είναι η διαδικασία καθαρισμού αλλά και τα υλικά.

Ο Βιολογικός καθαρισμός του καναπέ, σαλονιού σας – βιοκαθαρισμός σαλονιού, καναπέ γίνεται σε δυο στάδια.

1.

Το πρώτο στάδιο : Πραγματοποιούμε στεγνό καθαρισμό. Σκοπός είναι να απομακρύνουμε , ακάρεα , σκόνη και γενικότερα το μικροβιακό φορτίου που κρύβεται στα σφουγγάρια του καναπέ σας.

2.

Το δεύτερο στάδιο : Πραγαμοτποιούμε πλύση του σαλονιού με την μέθοδο (spray - extraction). Το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνουμε λεκέδες και σημάδια από την ταπετσαρία του καναπέ σας. Αλλά και για την όποια απολύμανση προσφέρει ένα απορρυπαντικό.

Υφασμάτινο Σαλόνι - Δερμάτινο Σαλόνι

υφασμάτινο Σαλόνι

Στεγνός Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Διαδικασία στεγνού καθαρισμού

Πραγματοποιούμε την διαδικασία του στεγνού καθαρισμού, με το αμερικάνικο σύστημα καθαρισμού Kirby. Σε αυτό το στάδιο  απομαρκύνουμε από το εσωτερικό του, από τα σφουγγάρια, όσα δεν είναι ορατά. Ακάρεα, σκόνες και γενικότερα το μικροβιακό φορτίο, που μπορεί να προκαλεί δερματίτιδες ,  δύσπνοιες και αλλεργίες.

Το νόημα λοιπόν του βιοκαθαρισμού- βιολογικού καθαρισμού δεν είναι μόνο να απομακρύνουμε τους λεκέδες και να βελτιώσουμε με αυτόν τρόπο την εικόνα του καναπέ – σαλονιού μας.  Αλλά να να καθαρίσουμε τον καναπέ – σαλόνι μας σε βάθος και να το κάνουμε υγιεινό και πραγματικά καθαρό.

Σημασία στεγνού καθαρισμού

Ολοκληρώνοτας , για να αντιληφθούμε το μέγεθος του μικροβιακού φορτίου που μπορεί να κρύφτεί μέσα στον καναπέ μας, αρκεί να σκεφτούμε οτι η ποσότητα της σκόνης που βλέπουμε καθημερινά στα έπιπλά μας, υπάρχει αντίστοιχα και σε έναν καναπέ, αλλά εκεί προχωράει  στο εσωτερικό και δεν παραμένει μόνο στην επιφάνεια.  Επίσης αρκεί να σκεφτούμε οτι στον καναπέ μας καθόμαστε με τα ρούχα μας, τα οποία μέσα στην ημέρα μπορεί να έρθουν σε επαφή με ΜΜΜ με καρέκλες σε χώρους εστίασης ή χώρους εργασίας.

Τέλος αν στα παραπάνω έρθουμε να προσθέσουμε οτι είναι αρκετές οι φορές που θα κοιμηθούμε στον καναπέ. Αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να τον διατηρούμε όσο το δυνατόν καθαρό

Υγρός Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Στο στάδιο του υγρού βιοκαθαρισμού του σαλονιού – καναπέ σας προχωράμε εφόσον έχουμε ολοκληρώσει τον στεγνό καθαρισμό.

Σκοπός του υγρού καθαρισμού είναι να απομακρύνουμε λεκέδες και σημάδια από την επιφάνεια της ταπετσαρίας. Για παράδειγμα , λεκέδες από καφέ, κρασί, φαγητό, ακόμη  από αίμα ή ούρα.

Πραγματοποιούμε τον υγρό βιολογικό καθαρισμό του σαλονιού σας με την διαδικασία spray extraction. Δηλαδή , αρχικά ψεκάζουμε τον καναπέ, την πολυθρόνα με ένα διάλυμα νερού με απορρυπαντικό το οποίο και αφήνουμε λίγα λεπτά να δράσει.  Στην συνέχεια με ειδικά μηχανήματα
extraction ξεπλένουμε την επιφάνεια , ώστε να αφαιρέσουμε βρωμιά και λεκέδες αλλά και για να επαναφέρουμε το ph των ινών του υφάσματος.

Στο τέλος αφήνουμε το σαλόνι σας καθαρό με ένα  ελαφρύ άρωμα φρεσκάδας, όχι πολύ έντονο, καθώς τα έντονα αρώματα κάποιες φορές προκαλούν αλλεργίες .

Εφόσον ολοκληρώσουμε την διαδιαδικασία του βιολογικού καθαρισμού ο καναπές σας θα χρειαστεί να στεγνώσει για κάποιες ώρες, ώστε να είναι ξανά έτοιμος για χρήση. Ο χρόνος που χρειάζεται να στεγνώσει εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες αλλά και τις συνθήκες του οικήματος.

 

Βιολογικός καθαρισμός καναπέ - σαλονιού

Βιοκαθαρισμός δερμάτινου σαλονιού - καναπέ

Ο καθαρισμός δερμάτινου σαλονιού είναι τελείώς διαφορετικός σαν διαδικασία από τον καθαρισμό υφασμάτινου. Διαφέρει ο τρόπος καθαρισμού αλλά και τα υλικά που είναι εξειδικευμένα για δέρμα

 Στην Cleaning Bros, χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού για το δέρμα, την περιποίηση του και την ενυδάτωση. Καθώς ένα κοινό απορρυπαντικό καθαρισμού ταπετσαρίας μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα.

Πραγματοποιύμε την διαδικασία καθαρισμού του δερμάτινου σαλονιού,  “στο χέρι” και όχι με χρήση μηχανήματος όπως στο υφασμάτινο σαλόνι

Ο Βιολογικός καθαρισμός - βιοκαθαρισμός του δερμάτινου καναπέ - σαλονιού σας, γίνεται σε τρία στάδια.

1.

Καθαρισμός δερμάτινου καναπέ – σαλονιού με ειδικό προϊόν καθαρισμού ασφαλές για εσάς τα παιδιά σας και τα κατοικίδιά σας αλλά και για το δέρμα του επίπλου σας.

2.

Στο δεύτερο στάδιο κι αφού έχουμε καθαρίσει καλά το δέρμα, προχωράμε στην ενυδάτωση του δερμάτινου σαλονιού, με κρέμα ή πάστα συντήρησης και ενυδάτωσης.

3.

Το σαλόνι ελέγχεται, ώστε να “τραβήξει” το ενυδατικό υλικό αλλά και για να περαστούν ξανά επιφάνειες που θέλουν λίγο παραπάνω περιποίηση.

Να θυμάστε ότι ο καθαρισμός του δέρματος , είναι σημαντικός γιατί εκτός από το οτι διατηρούμε καθαρό τον καναπέ μας , βοηθάμε και το δέρμα να ενυδατωθεί.

Προστασία - Αδιαβροχοποίηση

Προστατέψτε τον καναπέ ή το σαλόνι σας μετά τον καθαρισμό. Μπορούμε να εφαρμόσουμε προϊόν αδιαβροχοποίησης ώστε η διαδικασία συντήρησης να είναι πιο εύκολη ακόμα κι από εσάς , ενώ σας παρέχει την δυνατότητα να τα προστατέψετε και από ατυχήματα όπως καφέδες , κρασί και παρόμοιες περιπτώσεις. Ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες και προσφορά για το κόστος εφαρφμογής

Τιμοκατάλογος

-Οι παραπάνω τιμές αφορούν ολοκληρωμένο καθαρισμό καναπέ – σαλονιού. Στεγνό και υγρό καθάρισμό

– Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

-Για έπιπλα τα οποία είναι ταλαιπωρημένα από κατοικίδια ή έχουν προβλήματα μούχλας η τιμή διαμορφώνεται αναλόγως με την κατάσταση του.

-Υπάρχει ελάχιστη χρέωση επίσκεψης 35€  + ΦΠΑ.