fbpx

Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Βιολογικός Καθαρισμός

Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Ο βιολογικός καθαρισμός καναπέ-σαλονιού  ή βιοκαθαρισμός  όπως είναι το σωστό, είναι η διαδικασία κατά την οποία απορρυπαίνουμε  τον καναπέ –  σαλόνι σας.
Ως απορρύπανση ορίζεται η διαδικασία κατά την οποία απομακρύνουμε ρύπους ορατούς και μη, από όλες τις επιφάνειες.

Η διαδικασία του “βιολογικού καθαρισμού” – βιοκαθαρισμού του καναπέ μπορεί να γίνει σε υφασμάτινες επιφάνειες αλλά και σε δερμάτινες. Αυτό το οποίο διαφέρει είναι η διαδικασία καθαρισμού αλλά και τα υλικά.

Ο Βιολογικός καθαρισμός του καναπέ, σαλονιού σας – βιοκαθαρισμός σαλονιού, καναπέ γίνεται σε δυο στάδια.

1.

Το πρώτο στάδιο : Πραγματοποιούμε στεγνό καθαρισμό με σκοπό να απομακρύνουμε , ακάρεα , σκόνη και γενικότερα το μικροβιακού φορτίου που κρύβεται στα σφουγγάρια του καναπέ σας.

2.

Το δεύτερο στάδιο : Πραγαμοτποιούμε πλύση απόπλυση του σαλονιού με την μέθοδο (spray - extraction) το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνουμε λεκέδες και σημάδια από την ταπετσαρία του καναπέ σας. Αλλά και για την όποια απολύμανση μπορεί να προσφέρει ένα απορρυπαντικό.

Υφασμάτινο Σαλόνι - Δερμάτινο Σαλόνι

υφασμάτινο Σαλόνι

Στεγνός Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Η διαδικασία του στεγνού καθαρισμού, γίνεται με το αμερικάνικο σύστημα καθαρισμού Kirby. Ο στεγνός βιοκαθαρισμός του σαλονιού σας γίνεται για να απομαρκύνουμε από το εσωτερικό του, από τα σφουγγάρια, αυτά που δεν φαίνονται. Ακάρεα, σκόνες και γενικότερα το μικροβιακό φορτίο, που μπορεί να προκαλεί δερματίτιδες ,  δύσπνοιες και αλλεργίες.

Το ουσιαστικό νόημα λοιπόν του βιοκαθαρισμού- βιολογικού καθαρισμού δεν είναι μόνο να απομακρύνουμε τους λεκέδες και να βελτιώσουμε με αυτόν τρόπο την εικόνα του καναπέ – σαλονιού μας. Το νόημα είναι να γίνει καθαρισμός στον καναπέ – σαλόνι μας σε βάθος και να το κάνουμε υγιεινό και πραγματικά καθαρό. 

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του μικροβιακού φορτίου που μπορεί να κρύβεται μέσα στον καναπέ μας, αρκεί να σκεφτούμε οτι η ποσότητα της σκόνης που βλέπουμε καθημερινά στα έπιπλά μας, υπάρχει αντίστοιχα και σε έναν καναπέ, αλλά εκεί προχωράει  στο εσωτερικό δεν παραμένει στην επιφάνεια. Αρκεί ακόμη να σκεφτούμε οτι στον καναπέ μας καθόμαστε με τα ρούχα μας, τα οποία μέσα στην ημέρα μπορεί να έρθουν σε επαφή με ΜΜΜ με καρέκλες σε χώρους εστίασης ή χώρους εργασίας.


Αν στα παραπάνω έρθουμε να προσθέσουμε οτι είναι αρκετές οι φορές που θα κοιμηθούμε στον καναπέ, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να τον διατηρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρό.

Υγρός Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Στο στάδιο του υγρού βιοκαθαρισμού του σαλονιού – καναπές σας προχωράμε εφόσον έχουμε τελειώσει με τον στεγνό καθαρισμό.

Σκοπός του υγρού καθαρισμού είναι να απομακρύνουμε λεκέδες και σημάδια από την επιφάνεια της ταπετσαρίας. Λεκέδες από καφέ, κρασί, φαγητό, ακόμη  από αίμα ή ούρα.

Η υγρός βιολογικός καθαρισμός του σαλονιού σας γίνεται με την διαδικασία spray extraction. Δηλαδή , σε πρώτη φάση ψεκάζουμε τον καναπέ, την πολυθρόνα με ένα διάλυμα νερού με απορρυπαντικό το οποίο και αφήνουμε λίγα λεπτά να δράσει.  Στην συνέχεια με ειδικά μηχανήματα
extraction ξεπλένουμε την επιφάνεια , ώστε να αφαιρέσουμε βρωμιά και λεκέδες αλλά και για να επαναφέρουμε το ph των ινών του υφάσματος.

Στο τέλος αφήνουμε το σαλόνι σας καθαρό με ένα αρκετά ελαφρύ άρωμα φρεσκάδας, όχι πολύ έντονο, καθότι τα έντονα αρώματα πολλές φορές προκαλούν αλλεργίες .

Με την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού ο καναπές σας θα χρειαστεί να στεγνώσει για περίπου 2 ώρες ώστε να είναι ξανά έτοιμος για χρήση.

Βιολογικός καθαρισμός καναπέ - σαλονιού

Βιοκαθαρισμός δερμάτινου σαλονιού - καναπέ

Ο καθαρισμός δερμάτινου σαλονιού είναι τελείώς διαφορετικός σαν διαδικασία από τον καθαρισμό υφασμάτινου. Η διαφορά δεν έγγειται μόνο στον τρόπο, αλλά και στα υλικά.

 Στην Cleaning Bros, χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού για το δέρμα, την περιποίηση του και την ενυδάτωση. Καθώς ένα κοινό απορρυπαντικό καθαρισμού ταπετσαρίας μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα.

Όσον αφορά την διαδικασία καθαρισμού του δερμάτινου σαλονιού,  γίνεται “στο χέρι” και όχι με χρήση μηχανήματος όπως στο υφασμάτινο σαλόνι.

Ο Βιολογικός καθαρισμός - βιοκαθαρισμός του δερμάτινου καναπέ - σαλονιού σας, γίνεται σε τρία στάδια.

1.

Καθαρισμός δερμάτινου καναπέ – σαλονιού με ειδικό προϊόν καθαρισμού ασφαλές για εσάς τα παιδιά σας και τα κατοικίδιά σας αλλά και για το δέρμα του επίπλου σας.

2.

Στο δεύτερο στάδιο κι αφού έχουμε καθαρίσει καλά το δέρμα, προχωράμε στην ενυδάτωση του δερμάτινου σαλονιού, με κρέμα ή πάστα συντήρησης και ενυδάτωσης.

3.

Το σαλόνι ελέγχεται, ώστε να “τραβήξει” το ενυδατικό υλικό αλλά και για να περαστούν ξανά επιφάνειες που θέλουν λίγο παραπάνω περιποίηση.

Να θυμάστε ότι ο καθαρισμός του δέρματος , είναι σημαντικός γιατί εκτός από το οτι διατηρούμε καθαρό τον καναπέ μας , βοηθάμε και το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο.

Τιμοκατάλογος

– Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

-Για έπιπλα τα οποία είναι ταλαιπωρημένα από κατοικίδια ή έχουν προβλήματα μούχλας η τιμή διαμορφώνεται αναλόγως με την κατάσταση του.

-Υπάρχει ελάχιστη χρέωση επίσκεψης 35€  + ΦΠΑ.